Robotization & Automation for Sustainable Cleaning Processes ( Cloned )

February 4, 2021

Het was een komen en gaan van wasserijondernemers bij Landuwasco in Vlaardingen deze week… Daar viel namelijk de nieuwste telg van Laundry Robotics te bewonderen. Eerder liet het bedrijf weten haar nieuwste ontwikkeling klaar te hebben. Roy, de robot die ontwikkeld werd voor de geautomatiseerde verwerking van handdoeken in industriële wasserijen was deze week in “levende lijve” te bewonderen bij Landuwasco die de sales en service voor Laundry Robotics organiseert.

De belangstelling was enorm. Vertegenwoordigers van vele wasserijen en een van de buitenlandse agentschappen kwamen langs en waren enthousiast over de nieuwste ontwikkeling die overigens binnenkort al in gebruik genomen gaat worden door CleanLease. Eerder nam ook Blycolin de grote broer van Roy, Robin, in gebruik en inmiddels hebben zij al een tweede Robin in één van hun wasserijbedrijven in gebruik genomen.

Roy werkt net als zijn grotere broer Robin op basis van een zogenoemd vision-systeem en maakt gebruik van dezelfde Artificial Intelligence. Deze intelligentie (deep learning software) is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in industriële wasserijen.

Roy voorziet elke badstofvouwmachine (ongeacht type en merk) van elke soort handdoeken. Het manueel insteken van handdoeken behoort daarmee definitief tot het verleden! Roy werkt zo nodig 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, biedt 100% consistente en betrouwbare output, alsmede een zeer hoge kwaliteit en productiviteit zonder uitval. Moeiteloos bedient Roy de badstofvouwer van meer dan 800 handdoeken per uur!

Roy is speciaal ontwikkeld voor industriële wasserijen die een vergaand gestandaardiseerd handdoekenassortiment verwerken. U kunt daarbij denken aan industriële wasserijen die zich gespecialiseerd hebben in de gezondheidszorg, maar ook wasserijen die zich richten op de hospitality-sector kunnen gebruikmaken van Roy.

Go to Top