Spraakmakende Innovaties in Robotisering & Automatisering

October 26, 2018

Robin; Nieuwe Revolutionaire Robot doet intrede!
Milaan, 19 oktober; De verwachtingen waren hoog gespannen en werden ook waargemaakt. Spraakmakende innovaties in robottechnologie en automatisering werden op deze Internationale beurs voor het eerst voor een breed vakpubliek getoond.

De meest in het oog springende innovatie kwam daarbij uit Nederland. Het pas opgerichte bedrijf Laundry Robotics presenteerde robin; de eerste industriële wasserij robot, ten behoeve van het vouwen van badgoed. Daarnaast werden ook innovaties gepresenteerd door Inwatec Denemarken gericht op het automatisch sorteren van bedrijfskleding en waren er op RFID technologie gebied cq geautomatiseerde informatieverwerking en procesaansturing, de nodige nieuwe ontwikkelingen.

Zoals gezegd kwam de belangrijkste innovatie van Laundry Robotics. robin pakt handdoeken op en voorziet elke badstofvouwmachine (ongeacht type en merk) van 720 handdoeken per uur. Hij werkt zo nodig 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, biedt 100% consistente en betrouwbare output, alsmede een hoge kwaliteit en productiviteit zonder uitval. robin maakt gebruik van Deep learning software die door Laundry Robotics is ontwikkeld speciaal voor het gebruik in industriële wasserijen.